Haozenpots duo op herhaling,

Op zaterdag 2 december werd in Udenhout het prinsenbal gehouden. Op deze avond wordt bekend gemaakt wie er in het komende carnavalsseizoen de scepter zwaait over d'n Haozenpot, zoals Udenhout tijdens carnaval heet.

Tijdens de presentatie werden 3 karakters op het podium geroepen voor een spelletje wie van de drie. Het waren een kabouter, een gynacoloog en een fanfaremuzikant. Nadat ze door de quizmaster aan de tand werden gevoeld bleek dat de kabouter de beste kandidaat was om prins carnaval van d'n Haozenpot te worden. Maar dan moest deze kabouter nog wel achter een doek omgekleed worden tot prins carnaval. De 1.64 meter hoge kabouter verdween achter een doek. Toen dat doek weer omhoog ging stond daar dan toch de 1.98 meter lange gestalte van prins Ton d'n Urste achter het doek.
Daarmee was bekend dat prins Ton d'n Urste dit jaar wederom prins van d'n Haozenpot is.

Na zijn bekend making maakte prins Ton bekend dat ook dit jaar Rick van Kempen weer zijn adjudant zal zijn. Ook maakte hij bekend dat het dit jaar in d'n Haozenpot helaas niet is gelukt om een volledige raad van elf bij elkaar te krijgen. Onder leiding van prins Ton zal d'n Haozenpot vertegenwoordigd worden door het Haozenpotse gevolg. Wat zal bestaan uit Prins en adjudant, de hofkapel, zoveel raadsleden als beschikbaar zijn in een groene kiel en verder iedere carnavalsvierder uit d'n Haozenpot die aan wil sluiten. Wanneer de raad wel compleet te maken is zullen de raadsleden weer op pad gaan in de traditionele groen slipjas en steek.

Ton van de Wiel (45 jaar en ICT-er van beroep) is geen onbekende binnen het Udenhoutse carnaval. Hij was vorig jaar prins in d'n Haozenpot,zat verschillende jaren in de Raad van Elf en heeft 6 jaar in het bestuur van SKU zitting gehad. Ook Rick van Kempen (33 jaar en ondernemer in groene elektra) heeft zijn sporen verdiend, hij was al eerder adjudant van de prins en is zelf ook 5 jaar prins carnaval van d’n Haozenpot geweest.

Met dit nieuwe leidersduo en alle andere vrijwilligers gaat d'n Haozenpot het nieuwe carnavalsseizoen in onder het motto,‘K wô dè’k wies wè’k wô! .

 

 

 

 

De winnaar van de prijspuzzel van De Keutel is bekend!

In De Keutel van dit jaar van SKU stond voor het eerst een echte prijspuzzel.
Er is door SKU een mooie en toepasselijke prijs beschikbaar gesteld van € 111,11.
Uit de vele inzendingen is uiteindelijk een gelukkige winnaar gekomen.
Vlak na carnaval, op 5 maart, heeft de loting plaatsgevonden en de winnaar van de
allereerste prijspuzzel van De Keutel is geworden: Carla Bertens.
Carla heeft haar prijs inmiddels in ontvangst mogen nemen en was blij verrast!
Misschien hebben we volgend jaar wel weer zo’n leuke puzzel in De Keutel.
Doet u dan ook weer mee?

 

27 November 2016

Prins carnaval in d’n Haozenpot lot uit de loterij

     

Prins Ton d'n 1e en Adjudant Rick

        
Gisterenavond op 26 november werd in Udenhout het traditionele prinsenbal gehouden.
In een gezellige sfeer werd daar bekend gemaakt wie als leidersduo tijdens carnaval 2017 voorop gaat in d’n Haozenpot, zoals Udenhout tijdens carnaval heet.
De bekendmaking begon met de onthulling van de nieuwe Hofkapel van SKU, die Veul Bombarie heet. Na afwezigheid van enkele jaren is het weer gelukt om een hofkapel te vormen. De Raad van Elf kwam onder begeleiding van Veul Bombarie de zaal binnen.

Even leek het erop dat het SKU dit jaar niet gelukt was om een kandidaat te vinden, althans zo hield de organisatie het publiek even voor. Daarom was er een extra loterij georganiseerd waarbij het aanwezige publiek kans maakte op de hoofdprijs, één jaar lang prins van d’n Haozenpot. Het bleek allemaal vooropgezet spel en uiteindelijk beschikte Ton van de Wiel over het winnende lot en is daardoor de nieuwe prins carnaval van d’n Haozenpot. Samen met zijn adjudant Rick van Kempen gaat hij komend jaar voorop in de polonaise.


Ton van de Wiel (44 jaar en ICT-er van beroep) is geen onbekende binnen het Udenhoutse carnaval. Hij was verschillende jaren lid van de Raad van Elf en heeft 6 jaar in het bestuur van SKU zitting gehad. Ook Rick van Kempen (32 jaar en ondernemer in groene elektra) heeft zijn sporen verdiend, hij was al eerder adjudant van de prins en is zelf ook 5 jaar prins carnaval van d’n Haozenpot geweest.

Met dit nieuwe leidersduo, de nieuwe hofkapel en alle andere vrijwilligers gaat SKU het nieuwe carnavalsseizoen in onder het motto, Wie zûkt, is iets kwèèt.