SKU

 

Udenhout (d’n Haozenpot) 5-8-2018

 

Nieuwe voorzitter gevonden, Stichting Karnaval Udenhout gaat door!


Veel veranderingen op komst, geen Unentse Mèrt in 2018

Het heeft een hele tijd geduurd, maar de kogel is eindelijk door de kerk: De carnavalsstichting van d’n Haozenpot heeft een nieuwe voorzitter! Lang leek het erop dat Stichting Karnaval Udenhout haar laatste seizoen had gedraaid, maar door het aanstellen van Rick van Kempen als haar nieuwe voorzitter is de toekomst van S.K.U. in ieder geval voor de komende 4 jaar veiliggesteld.

Van Kempen (34) is geen onbekende in het Haozenpotse carnaval. Zo was hij 5 jaar Prins Carnaval, 4 jaar Adjudant en enkele jaren lid van de Raad van Elf. Het bestuur van S.K.U. heeft het volste vertrouwen dat hij de stichting de komende jaren op de juiste manier klaarstoomt voor de toekomst.

Vernieuwing en verandering is noodzakelijk
“Ik ga vol enthousiasme aan de slag als voorzitter van S.K.U., al besef ik me goed dat het geen simpele taak is. S.K.U. is een stichting met een lange kleurrijke geschiedenis en daar moet je met respect mee omgaan. Ik ben echter wel van mening dat je geen dingen moet blijven doen omdat ze al 45 jaar op die manier gaan. Soms is het goed om alles binnen je stichting opnieuw te bekijken, te beoordelen en opnieuw in te richten. Dat is ook precies wat ik de komende jaren ga doen. Het carnaval in d’n Haozenpot moet met zijn tijd mee gaan, moderniseren, aangepast worden aan de wensen van de inwoners van d’n Haozenpot, maar wel met respect en behoud van bepaalde tradities. Vorig jaar is hierin een eerste stap gezet door een intensieve samenwerking met carnavalsverenigingen uit d’n Haozenpot. Dat bepaalde zaken in de toekomst anders zullen gaan dan in voorgaande jaren wil zeker niet zeggen dat de vrijwilligers die ons voorgingen de zaken verkeerd hebben aangepakt. Juist niet, want zonder de inzet van honderden vrijwilligers in de afgelopen decennia zou deze mooie stichting al lang niet meer bestaan hebben”, aldus voorzitter Van Kempen.

Geen Unentse Mèrt in 2018, nieuw evenement in 2019
Dat er pas net voor de start van het nieuwe seizoen een voorzitter gevonden is heeft helaas wel een gevolg voor een evenement wat nog in 2018 zou plaatsvinden. Vanwege de late doorstart van S.K.U. was er simpelweg te weinig tijd om de juiste voorbereidingen te treffen voor het organiseren van de Unentse Mèrt op 9 september 2018. Er worden tegenwoordig strenge eisen gesteld voor het aanvragen van een evenementenvergunning en door de late aanstelling van de nieuwe voorzitter was er te weinig tijd om het hele proces voor een evenementenvergunning succesvol te doorlopen.

Het bestuur van S.K.U. heeft daarom het moeilijke besluit moeten nemen om de Unentse Mèrt van dit jaar niet door te laten gaan. De Mèrt was de aflopen 35 jaar een echte Brabantse jaarmarkt met een vleugje folklore in het centrum van Udenhout.

Maar waar het ene evenement ophoudt te bestaan, wordt het andere evenement geboren. Hou daarom alvast het weekend van 7-8 september 2019 in je agenda vrij, want dan is S.K.U. terug met een waardige vervanger voor de Unentse Mèrt! Het belooft een mooi nieuw evenement te worden voor de gehele bevolking van d’n Haozenpot en omstreken. Hou komend jaar onze Facebook-pagina in de gaten voor meer informatie!

Reacties, vragen of opmerkingen n.a.v. dit bericht: info@skudenhout.nl
Informatie: www.facebook.com/skudenhout

 

Haozenpots duo op herhaling,

Op zaterdag 2 december werd in Udenhout het prinsenbal gehouden. Op deze avond wordt bekend gemaakt wie er in het komende carnavalsseizoen de scepter zwaait over d'n Haozenpot, zoals Udenhout tijdens carnaval heet.

Tijdens de presentatie werden 3 karakters op het podium geroepen voor een spelletje wie van de drie. Het waren een kabouter, een gynacoloog en een fanfaremuzikant. Nadat ze door de quizmaster aan de tand werden gevoeld bleek dat de kabouter de beste kandidaat was om prins carnaval van d'n Haozenpot te worden. Maar dan moest deze kabouter nog wel achter een doek omgekleed worden tot prins carnaval. De 1.64 meter hoge kabouter verdween achter een doek. Toen dat doek weer omhoog ging stond daar dan toch de 1.98 meter lange gestalte van prins Ton d'n Urste achter het doek.
Daarmee was bekend dat prins Ton d'n Urste dit jaar wederom prins van d'n Haozenpot is.

Na zijn bekend making maakte prins Ton bekend dat ook dit jaar Rick van Kempen weer zijn adjudant zal zijn. Ook maakte hij bekend dat het dit jaar in d'n Haozenpot helaas niet is gelukt om een volledige raad van elf bij elkaar te krijgen. Onder leiding van prins Ton zal d'n Haozenpot vertegenwoordigd worden door het Haozenpotse gevolg. Wat zal bestaan uit Prins en adjudant, de hofkapel, zoveel raadsleden als beschikbaar zijn in een groene kiel en verder iedere carnavalsvierder uit d'n Haozenpot die aan wil sluiten. Wanneer de raad wel compleet te maken is zullen de raadsleden weer op pad gaan in de traditionele groen slipjas en steek.

Ton van de Wiel (45 jaar en ICT-er van beroep) is geen onbekende binnen het Udenhoutse carnaval. Hij was vorig jaar prins in d'n Haozenpot,zat verschillende jaren in de Raad van Elf en heeft 6 jaar in het bestuur van SKU zitting gehad. Ook Rick van Kempen (33 jaar en ondernemer in groene elektra) heeft zijn sporen verdiend, hij was al eerder adjudant van de prins en is zelf ook 5 jaar prins carnaval van d’n Haozenpot geweest.

Met dit nieuwe leidersduo en alle andere vrijwilligers gaat d'n Haozenpot het nieuwe carnavalsseizoen in onder het motto,‘K wô dè’k wies wè’k wô! .

 

 

 

 

De winnaar van de prijspuzzel van De Keutel is bekend!

In De Keutel van dit jaar van SKU stond voor het eerst een echte prijspuzzel.
Er is door SKU een mooie en toepasselijke prijs beschikbaar gesteld van € 111,11.
Uit de vele inzendingen is uiteindelijk een gelukkige winnaar gekomen.
Vlak na carnaval, op 5 maart, heeft de loting plaatsgevonden en de winnaar van de
allereerste prijspuzzel van De Keutel is geworden: Carla Bertens.
Carla heeft haar prijs inmiddels in ontvangst mogen nemen en was blij verrast!
Misschien hebben we volgend jaar wel weer zo’n leuke puzzel in De Keutel.
Doet u dan ook weer mee?

 

27 November 2016

Prins carnaval in d’n Haozenpot lot uit de loterij

     

Prins Ton d'n 1e en Adjudant Rick

        
Gisterenavond op 26 november werd in Udenhout het traditionele prinsenbal gehouden.
In een gezellige sfeer werd daar bekend gemaakt wie als leidersduo tijdens carnaval 2017 voorop gaat in d’n Haozenpot, zoals Udenhout tijdens carnaval heet.
De bekendmaking begon met de onthulling van de nieuwe Hofkapel van SKU, die Veul Bombarie heet. Na afwezigheid van enkele jaren is het weer gelukt om een hofkapel te vormen. De Raad van Elf kwam onder begeleiding van Veul Bombarie de zaal binnen.

Even leek het erop dat het SKU dit jaar niet gelukt was om een kandidaat te vinden, althans zo hield de organisatie het publiek even voor. Daarom was er een extra loterij georganiseerd waarbij het aanwezige publiek kans maakte op de hoofdprijs, één jaar lang prins van d’n Haozenpot. Het bleek allemaal vooropgezet spel en uiteindelijk beschikte Ton van de Wiel over het winnende lot en is daardoor de nieuwe prins carnaval van d’n Haozenpot. Samen met zijn adjudant Rick van Kempen gaat hij komend jaar voorop in de polonaise.


Ton van de Wiel (44 jaar en ICT-er van beroep) is geen onbekende binnen het Udenhoutse carnaval. Hij was verschillende jaren lid van de Raad van Elf en heeft 6 jaar in het bestuur van SKU zitting gehad. Ook Rick van Kempen (32 jaar en ondernemer in groene elektra) heeft zijn sporen verdiend, hij was al eerder adjudant van de prins en is zelf ook 5 jaar prins carnaval van d’n Haozenpot geweest.

Met dit nieuwe leidersduo, de nieuwe hofkapel en alle andere vrijwilligers gaat SKU het nieuwe carnavalsseizoen in onder het motto, Wie zûkt, is iets kwèèt.